Nacht van het Kempens Erfgoed

Op 22 november zetten 9 Kempense gemeente hun Erfgoed in de kijker. In Vorselaar blikken we terug naar ‘de tijd van toen’ in Markt en Lepelstraat.

Doe mee aan de zoektocht en (her)ontdek Vorselaar aan de hand van films, tentoonstellingen, vertellingen en meer. Inschrijven is gratis en kan ter plaatse bij het vertrekpunt.

> Thomas More, Lepelstraat 2 (ingang links), tussen 19u en 23u

> Meer info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Vervoer minder mobiele bezoekers

Dienstencentrum Sprankel ! vervoerde deze week haar eerste minder mobiele bezoekers.

Bent u minder mobiel, maar wilt u op maandag graag deelnemen aan een activiteit of komen smullen in het dorpsrestaurant? Reserveer dan ten laatste op woensdag een plaats en vrijwilligers komen u thuis ophalen.

> Meer info en voorwaarden: www.vorselaar.be, 014 50 74 80, Liesbeth Aerts

Durf vergelijken!

De helft van de Belgen heeft een telecomabonnement dat niet aangepast is aan zijn behoeften. Dit komt omdat mensen te weinig weet hebben van het aanbod en van hun eigen profiel. De campagne Durf vergelijken! wil mensen aanmoedigen om de eigen noden onder de loep te nemen. Een simulator berekent de formules die het beste bij u passen.

Heeft u telefoon, gsm, internet of televisie en durft u vergelijken? Kom dan op 27 november met uw laatste facturen naar dienstencentrum Sprankel ! Een team helpt u op weg.

Opgelet! FOD Economie, overkoepelende partner, kreeg meldingen binnen dat onbekende personen een simulatie aan huis aanbieden. Dit zijn niet de ambtenaren van FOD Economie. Zij komen enkel naar de sessie in het dienstencentrum.

> Meer info en inschrijven: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29

Fietslichtactie Jeugdraad

Op woensdag 20 november organiseerde de Jeugdraad haar 3de fietslichtactie. De actie wil fietsers op een ludieke manier wijzen op het belang van een goed werkend fietslicht. Scholieren die passeerden met een brandend fietslicht werden beloond met een warme chocomelk en een koek.

> Meer info: jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25